23.2.12

21.2.12

Painted Roses by Sergio Lopez


Ovaj mladi slikar, sa svojih 28 godina, već je toliko divota i krasota naslikao da je teško izabrati ono najbolje. Meni lično je najviše pažnje privukao njegov simpatični Sketchbook.



Međutim, ono što će definitivno oduševiti svakoga je njegova kolekcija 'Painted Roses', zbirka zadivljujućih aktova čije se cvetne tetovaže stapaju u dekorativne pozadine. Detalji su toliko precizni da slike izgledaju veoma realistično. Meki, zemljani tonovi i dosta čisto belog prostora u pozadini kako bi se zadržao oštar izgled figura. On vešto spaja figuru i pozadinu šarama delikatnih ružica koje još više doprinose ženstvenosti ovih prelepih devojaka. Prikazuje kako se naša savršena lepota obično ne vidi, često prekrivena spoljnom fasadom koja je diktirana kulturom u kojoj živimo, i od koje se ne možemo lako odvojiti. 





Sve prelepe slike iz ove serije, kao i sve njegove divne radove, možete pogledati ovde.

11.2.12

Weekend playlist


Geographer - Kites

Chairlift - Take It Out On Me

Skanky - Do You


O deci i ljubavi...

Otkad sam postala majka, jasne su mi sve one tvrdnje kako se veličina te ljubavi ne može opisati. I zaista je tako, neopisivo. Odjednom sam osetljiva i teško podnosim da vidim ili čujem o bilo kojoj patnji nekog deteta, a sa druge strane, sva se raznežim i raspilavim kada vidim neko sićušno stvorenje. Moja ćerkica je pre par dana prohodala, raste i postaje prava devojčica, a sa njom i moja sreća raste. Beskrajno sam radosna kako sa jednim njenim zagrljajem ili poljupcem, tako i kada prenosi na mene uzbuđenje otkrivajući neku sasvim jednostavnu stvar i vraćajući me u bezbrižno vreme detinjstva i igre. 
Meni je danas rođendan, i ako listam unazad svoje godine, jasno je kao dan da je najlepša stvar u mom životu to što sam postala majka...